Válečky z mletého masa plněné mangoldem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g míchaného mletého masa
- cca 200-250g mangoldu
- 50 g anglické slaniny
- 1 vejce
- 1 lžíce solamylu
- mletá paprika
- sušený česnek
- mletý pepř
- sůl
Postup Válečky z mletého masa plněné mangoldem
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme mangold. Vaříme cca 3-5 minut.
Vodu slijeme a mangold necháme zchladnout a okapat, případně z něho vodu vymačkáme.
Nakrájíme ho najemno, mírně osolíme a ochutíme česnekem.
Mleté maso promícháme s vejcem, kořením a solamylem. Rozdělíme na šest dílů, vytvoříme placičky.
Na každou dáme kousek anglické slaniny, připravený mangold a svineme do válečků, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a grilujeme v troubě do zlatova. Dělala jsem na 180° z každé strany osm minut, ale záleží na troubě. Kdo nemá gril, může upéct.