Válečky z mletého masa plněné mangoldem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g míchaného mletého masa
cca 200-250g mangoldu
50 g anglické slaniny
1 vejce
1 lžíce solamylu
mletá paprika
sušený česnek
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme mangold. Vaříme cca 3-5 minut.

  2. Vodu slijeme a mangold necháme zchladnout a okapat, případně z něho vodu vymačkáme.

  3. Nakrájíme ho najemno, mírně osolíme a ochutíme česnekem.

  4. Mleté maso promícháme s vejcem, kořením a solamylem. Rozdělíme na šest dílů, vytvoříme placičky.

  5. Na každou dáme kousek anglické slaniny, připravený mangold a svineme do válečků, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a grilujeme v troubě do zlatova. Dělala jsem na 180° z každé strany osm minut, ale záleží na troubě. Kdo nemá gril, může upéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!