Úhoř po italsku
Recepty, RybySuroviny
- úhoř
- 2 cibule
- 80 g oleje
- 200 g čerstvé houby nebo naložené houby
- 1 dcl bílého vína
- malý rajčatový protlak
- sůl
- pepř
- petrželka
- cibulka
Postup Úhoř po italsku
Postup přípravy receptu
-
Staženého úhoře naporcujeme na 3cm kousky, osolíme, opepříme a opečeme v rozpáleném oleji.
Opečeného úhoře vyjmeme a uložíme v teple.
Na oleji po opékání úhoře osmažíme najemno nakrájenou cibuli a houby. Měkké houby podlijeme vínem, přidáme rajčatový protlak. Vložíme úhoře a zvolna dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle nutnosti podléváme vínem. Podáváme s vařeným bramborem ozdobeným sekanou petrželkou či natí cibulky.