Úhoř na šalvěji
Recepty, RybySuroviny
- 800 g úhoř
- 80 g másla
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- špetka drceného kmínu
- asi 8 lístků čerstvé šalvěje
- citrón
Postup Úhoř na šalvěji
Postup přípravy receptu
-
Úhoře staženého z kůže naporcujeme asi na 6 cm dlouhé dílky, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme. Spolu s plátky másla ho naskládáme do pekáčku a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí. Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, jednou přitom kousky ryby otočíme.
Upečené porce ryby vyjmeme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek zaprášíme moukou (asi 2 lžičky), rozmícháme, osmahneme, trochu podlijeme a provaříme. Šťávu dochutíme citrónem a vrátíme zpět kousky úhoře.