Úhoř na šalvěji

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g úhoř
80 g másla
hladká mouka
sůl
pepř
špetka drceného kmínu
asi 8 lístků čerstvé šalvěje
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Úhoře staženého z kůže naporcujeme asi na 6 cm dlouhé dílky, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme. Spolu s plátky másla ho naskládáme do pekáčku a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí. Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, jednou přitom kousky ryby otočíme.

  2. Upečené porce ryby vyjmeme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek zaprášíme moukou (asi 2 lžičky), rozmícháme, osmahneme, trochu podlijeme a provaříme. Šťávu dochutíme citrónem a vrátíme zpět kousky úhoře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!