Dády roštěná na česneku v tlakovém hrnci
Recepty, OmáčkySuroviny
- 600 g hovězí roštěné
- 2 velké cibule
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 kostka masoxu (nemusí být)
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce obyčejné hořčice
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- voda na zahuštění
Postup Dády roštěná na česneku v tlakovém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na větší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nahrubo. V tlakovém hrnci trochu sádla nebo oleje rozpálíme, osmahneme cibulku, kmín, masové kostky obalíme ve 2 polévkových lžících hořčice a pak poprášíme hladkou moukou cca 2 polévkové lžíce.
Přidáme k cibulce a zprudka osmahneme, přidáme 2 stroužky česneku, masox a podlijeme vodou cca 3-4 dcl. Zavřeme a dusíme cca 12 minut. Záleží jak starou kravičku máte, já měla mladého býka a stačilo 12 minut.
Odklopíme a promícháme, podlijeme ještě trochou vody aby jsme měli omáčky kolik je třeba a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme dle potřeby.
Zahustíme moukou s vodou a lžící hořčice, ale už nebude potřeba tolik mouky tak jen 2 polévkové lžíce, protože už je ze základu zahuštěno.
Provaříme 10 minut, aby nebyla cítit mouka. Nakonec přidáme dle chuti prolisovaný česnek, já dávám tak 3 stroužky, přeci jen jedí to i naše děti.