Dády roštěná na česneku v tlakovém hrnci

Recepty, Omáčky

Suroviny

600 g hovězí roštěné
2 velké cibule
1 lžíce mletého kmínu
1 kostka masoxu (nemusí být)
5 stroužků česneku
3 lžíce obyčejné hořčice
sůl
pepř
hladká mouka
voda na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na větší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nahrubo. V tlakovém hrnci trochu sádla nebo oleje rozpálíme, osmahneme cibulku, kmín, masové kostky obalíme ve 2 polévkových lžících hořčice a pak poprášíme hladkou moukou cca 2 polévkové lžíce.

  2. Přidáme k cibulce a zprudka osmahneme, přidáme 2 stroužky česneku, masox a podlijeme vodou cca 3-4 dcl. Zavřeme a dusíme cca 12 minut. Záleží jak starou kravičku máte, já měla mladého býka a stačilo 12 minut.

  3. Odklopíme a promícháme, podlijeme ještě trochou vody aby jsme měli omáčky kolik je třeba a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme dle potřeby.

  4. Zahustíme moukou s vodou a lžící hořčice, ale už nebude potřeba tolik mouky tak jen 2 polévkové lžíce, protože už je ze základu zahuštěno.

  5. Provaříme 10 minut, aby nebyla cítit mouka. Nakonec přidáme dle chuti prolisovaný česnek, já dávám tak 3 stroužky, přeci jen jedí to i naše děti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!