Kořeněné brambory s květákem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 květáku
2 velké brambory
3 lžíce másla
sůl
1/2 lžičky mletého chilli nebo pálivé papriky
1 lžička kari koření
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého hořčičného semínka
1/2 lžičky zázvoru
hrst hladkolisté petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, květák rozebereme na menší růžičky.

  2. V hlubší pánvi, nejlépe ve woku, rozpustíme máslo, vhodíme všechno koření, římský kmín podrtíme předem v hmoždíři, promícháme a vsypeme brambory i květák. Promícháme, aby se vše obalilo kořením, chvilku necháme restovat a pak zalijeme půl hrnkem vody. Necháme pomalu dusit pod pokličkou. Když jsou brambory i květák měkké a všechna voda se vyvařila, osolíme a vypneme. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!