Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4 velké papriky
500 g mletého míchaného masa (lze i jen z vepřového)
1 vejce
2 cibule
sůl
pepř
trochu majoránky
strouhanka dle potřeby
olej
1-2 lžíce hladké mouky
1 kávová lžička sladké papriky
rajčatový protlak nebo sugo, rajčatová šťáva, rajčatový džus apod.
špetka cukru
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso připravíme umletím 250 g vepřového a 250 g hovězího masa, dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou 1 cibulku, sůl, pepř, špetku majoránky a strouhanou housku dle potřeby. Uděláme hmotu jako na karbanátky a naplníme připravené papriky.

  2. Do kastrolu dáme trochu oleje, zpěníme na něm do sklovita druhou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme světle žlutou jíšku. Když je jíška hotová, přidáme rajský protlak, trošku ho osmahneme a ještě zaprášíme kávovou lžičkou sladké mleté papriky, rychle promícháme a hned zalijeme vodou nebo vývarem. Rozšleháme na hladkou omáčku, osolíme, můžeme i opepřit, malinko přisladíme a vložíme do toho naplněné papriky.

  3. Společně prováříme na mírném ohni asi 25-30 minut, papriky se musí uvnitř dobře provařit. Podle potřeby dochutíme solí nebo cukrem. Jako příloha se hodí brambory, rýže, těstoviny i knedlíky, prostě co kdo rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!