Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 4 velké papriky
- 500 g mletého míchaného masa (lze i jen z vepřového)
- 1 vejce
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- trochu majoránky
- strouhanka dle potřeby
- olej
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 1 kávová lžička sladké papriky
- rajčatový protlak nebo sugo, rajčatová šťáva, rajčatový džus apod.
- špetka cukru
- voda nebo vývar
Postup Plněné papriky v přírodní rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso připravíme umletím 250 g vepřového a 250 g hovězího masa, dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou 1 cibulku, sůl, pepř, špetku majoránky a strouhanou housku dle potřeby. Uděláme hmotu jako na karbanátky a naplníme připravené papriky.
Do kastrolu dáme trochu oleje, zpěníme na něm do sklovita druhou cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme světle žlutou jíšku. Když je jíška hotová, přidáme rajský protlak, trošku ho osmahneme a ještě zaprášíme kávovou lžičkou sladké mleté papriky, rychle promícháme a hned zalijeme vodou nebo vývarem. Rozšleháme na hladkou omáčku, osolíme, můžeme i opepřit, malinko přisladíme a vložíme do toho naplněné papriky.
Společně prováříme na mírném ohni asi 25-30 minut, papriky se musí uvnitř dobře provařit. Podle potřeby dochutíme solí nebo cukrem. Jako příloha se hodí brambory, rýže, těstoviny i knedlíky, prostě co kdo rád.