Pidižvíci
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí prsa (nebo stehna)
- 2 vejce
- 1 dcl piva
- 2 lžíce solamylu
- 2-3 lžíce hladké mouky (nebo polohrubé mouky)
- sůl
- kari
- polotučná hořčice
- sójová omáčka
- petrželka (čerstvá sekaná či sušená)
Postup Pidižvíci
Postup přípravy receptu
-
Čtyři kuřecí řízky z prsou nebo ze stehen lehce naklepeme. Pak je nařežeme na menší plátky a namočíme do těstíčka, nejlépe na několik hodin.
Těstíčko si připravíme: ušleháme 2 vejce s 1 dcl piva, 2 lžícemi solamylu a 2-3 lžícemi hladké nebo polohrubé mouky, osolíme.
Zašleháme lžičku kari, 2 lžíce polotučné hořčice, lžíci sójové omáčky. Přidáme lžíci čerstvé sekané nebo sušené petrželky (nebo kerblíku či nati koriandru, bazalky, estragonu, oregana).
Pak lžící klademe kousky masíčka i s dostatkem těstíčka do rozehřátého oleje a dozlatova usmažíme.