Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 60 dkg hovězí přední bez kosti
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- střední konzervička rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- 3 dcl lepšího bílého vína
Postup Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek a orestujeme.
Přidáme sůl, pepř, protlak a zalijeme bílým vínem.
Dusíme na půl pokličky, mírně, bez páry.
Sós musí zahustit (tzn. nepřeléváme, raději doléváme)cca 2 hodiny dle stáří masa. Příloha: tarhoňa (těstovinová rýže), rýže nebo těstoviny