Letní kuřecí hrnec

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna (rozpůlíme na 8 kousků)
sůl
pepř
mouka (na obalení kuřecích kousků)
2 lžíce olivového oleje (na osmahnutí kuřecích kousků)
10 dkg anglické slaniny na tenké proužky
1/2 l kuřecího vývaru
8 malých raných brambor
čerstvý hrách nebo mražený hrách
zelené fazolky
kukuřice (od každého hrst)
6-8 malých rajčátek
2 velké smetanové sýry
1/2 šlehačky ke šlehání
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nachystáme kuřecí vývar.

  2. Kuřecí kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  3. Na olivovém oleji na pánvi ze všech stran osmahneme a odložíme stranou.

  4. V pánvi dále osmahneme nakrájenou slaninu, až bude křupavá.

  5. Do pánve vrátíme kuře, zalijeme teplým vývarem, zakryjeme poklicí a cca 15minut zvolna povaříme. Občas ode dna promícháme, kuře se může připalovat, protože je obalené v mouce!

  6. Přidáme brambůrky (pokud je máte pěkné, tak nemusíte loupat) a povaříme zvolna dalších 15 minut.

  7. Přidáme sýr, zeleninu, rajčátka, příp. dosolíme a dáme do rozpálené trouby, zapneme gril a hlídáme, dokud nebude na kuřeti křupavá kůrčička.

  8. Nakonec vlijeme pomalu šlehačku a dáme ještě chvíli prohřát do trouby.

  9. pozn.: Hrnec necháme na spodní mřížce, jak jsme zvyklí péct maso a zapneme gril - tím, že je maso dole, griluje se pomaleji a kůrka je křupavá a hodně voňavá po grilování-pozn. pro ty, co to neznají. Zakápneme pár kapkami citrónové šťávy a můžeme podávat jen tak, nebo se hodí i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!