Letní kuřecí hrnec
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna (rozpůlíme na 8 kousků)
- sůl
- pepř
- mouka (na obalení kuřecích kousků)
- 2 lžíce olivového oleje (na osmahnutí kuřecích kousků)
- 10 dkg anglické slaniny na tenké proužky
- 1/2 l kuřecího vývaru
- 8 malých raných brambor
- čerstvý hrách nebo mražený hrách
- zelené fazolky
- kukuřice (od každého hrst)
- 6-8 malých rajčátek
- 2 velké smetanové sýry
- 1/2 šlehačky ke šlehání
- citronová šťáva
Postup Letní kuřecí hrnec
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si nachystáme kuřecí vývar.
Kuřecí kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Na olivovém oleji na pánvi ze všech stran osmahneme a odložíme stranou.
V pánvi dále osmahneme nakrájenou slaninu, až bude křupavá.
Do pánve vrátíme kuře, zalijeme teplým vývarem, zakryjeme poklicí a cca 15minut zvolna povaříme. Občas ode dna promícháme, kuře se může připalovat, protože je obalené v mouce!
Přidáme brambůrky (pokud je máte pěkné, tak nemusíte loupat) a povaříme zvolna dalších 15 minut.
Přidáme sýr, zeleninu, rajčátka, příp. dosolíme a dáme do rozpálené trouby, zapneme gril a hlídáme, dokud nebude na kuřeti křupavá kůrčička.
Nakonec vlijeme pomalu šlehačku a dáme ještě chvíli prohřát do trouby.
pozn.: Hrnec necháme na spodní mřížce, jak jsme zvyklí péct maso a zapneme gril - tím, že je maso dole, griluje se pomaleji a kůrka je křupavá a hodně voňavá po grilování-pozn. pro ty, co to neznají. Zakápneme pár kapkami citrónové šťávy a můžeme podávat jen tak, nebo se hodí i rýže.