Kokosový cheesecake s brusinkami a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g karamelových sušenek
125 g kakaových věnečků
120 g másla
Na náplň:
250 g lučiny, zhotovené doma
250 g měkkého tvarohu
(nebo 500 g měkkého tvarohu)
½ hrnku strouhaného kokosu
½ hrnku mléka
½ hrnku cukru
1 kokosový pudink (nebo jogurtový)
3 vejce
Na polevu:
150 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Oba druhy sušenek rozdrtíme a smícháme se změklým máslem.

  2. Dortovou formu potřeme máslem (nebo dno vyložíme pečícím papírem). Sušenkovou hmotou vyložíme dno a boky cca do jedné poloviny formy. Korpus zapečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů na cca 5 minut. Po této době formu s korpusem vyjmeme a necháme chvíli vychladnout.

  3. Připravíme náplň. Do misky vložíme lučinu, tvaroh, vejce, pudink, kokos a brusinky. Zlehka promícháme. Náplň nalijeme na vychladlý korpus a pečeme na 170 stupňů cca 55-60 minut. Zkoušíme špejlí. Po upečení necháme moučník chladnout na mřížce. Zdobíme polevou, drcenými sušenkami a brusinkami (šlehačkou). Dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!