Kokosový cheesecake s brusinkami a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g karamelových sušenek
- 125 g kakaových věnečků
- 120 g másla
- Na náplň:
- 250 g lučiny, zhotovené doma
- 250 g měkkého tvarohu
- (nebo 500 g měkkého tvarohu)
- ½ hrnku strouhaného kokosu
- ½ hrnku mléka
- ½ hrnku cukru
- 1 kokosový pudink (nebo jogurtový)
- 3 vejce
- Na polevu:
- 150 g čokolády na vaření
Postup Kokosový cheesecake s brusinkami a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Oba druhy sušenek rozdrtíme a smícháme se změklým máslem.
Dortovou formu potřeme máslem (nebo dno vyložíme pečícím papírem). Sušenkovou hmotou vyložíme dno a boky cca do jedné poloviny formy. Korpus zapečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů na cca 5 minut. Po této době formu s korpusem vyjmeme a necháme chvíli vychladnout.
Připravíme náplň. Do misky vložíme lučinu, tvaroh, vejce, pudink, kokos a brusinky. Zlehka promícháme. Náplň nalijeme na vychladlý korpus a pečeme na 170 stupňů cca 55-60 minut. Zkoušíme špejlí. Po upečení necháme moučník chladnout na mřížce. Zdobíme polevou, drcenými sušenkami a brusinkami (šlehačkou). Dáme do chladu.