Plíčky marinované,v přírodní šťávě připravované

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

vepřové plíčky
1 kostka masoxu
1 mrkev
1 plátek celeru
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
Na marinádu:
80 ml bílého polosladkého vína
3 lžíce ústřicové omáčky
chilli papričky se solí z mlýnku Kotányi
Dále budeme potřebovat:
50 g špeku
1 lžičku oleje
5 lahůdkových cibulek
1 prolisovaný stroužek česneku
oříšek másla
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí plíček (já jsem vařila v papiňáku 30 minut).

  2. Měkké plíčky z vývaru vyndáme, odstraníme z nich dýchací trubice a průdušnice.

  3. Z plíček si vybereme celistvější část a z ní nakrájíme plátky o síle cca 1-1,5cm. Plátky okořeníme chilli papričkama se solí a vložíme do marinády, kterou jsme si připravili prošleháním vína a ústřicové omáčky. Dáme alespoň na hodinu uležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat marinovat přes noc.

  4. Cibulky nakrájíme na plátky, nakrájenou zelenou nať odložíme na později.

  5. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme do pánve společně s olejem orestovat do růžova. Přidáme bílou část cibulek a restujeme 3minuty, až cibulky zavadnou.

  6. Poté do pánve vložíme plátky masa a necháme po obou stranách prudce osmažit. Vše zalijeme marinádou, zasypeme zelenou cibulovou natí a silným varem zredukujeme tekutinu na hustější šťávu.

  7. Do šťávy pro zjemnění přidáme oříšek másla,česnek, podle potřeby sůl a necháme přejít varem. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!