Omáčka z pečených paprik na noky či těstoviny

Recepty, Omáčky

Suroviny

Na omáčku:
4 větší červené papriky
lžíce másla
2 stroužky česneku
sůl a pepř
1-2 lžíce citronové šťávy
100 ml 12% smetany na vaření
100 g parmezánu + na posypání do talíře
čerstvá bazalka
K podávání:
různé druhy těstovin nebo bramborové noky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté papriky podélně rozřízneme, vydlabeme semínka a položíme na plech s pečícím papírem řeznou stranou dolů. Dáme zapéct do trouby cca na 30 minut, dokud se na paprikách nezačnou dělat černé puchýřky. Pak je ještě horké vložíme do igelitového sáčku nebo do uzavřené nádoby cca na 20 minut a poté z nich sloupneme slupku. Sloupnuté papriky dáme do vyšší nádoby a společně se solí a pepřem rozmixujeme dohladka.

  2. Na másle krátce orestujeme prolisovaný česnek a pak přilijeme rozmixované papriky. Dochutíme citronovou šťávou, případně ještě přidáme sůl a pepř a na závěr vsypeme cca 100 g najemno nastrouhaného parmezánu a pokrájené lístky čerstvé bazalky.

  3. Uvařené těstoviny nebo bramborové noky smícháme s hotovou omáčkou, na talíři ještě posypeme strouhaným parmezánem a zdobíme lístky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!