Jehněčí plíčky se žampiony nakyselo

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g jehněčích plíček
250 g žampionů
1 cibule
1 paprika
6 lžic smetany
1 lžička solamylu
1 lžička zelené kari pasty
olej
sůl
2 sušená nakládaná rajčata
snítka majoránky
1 bobkový list
½ lžičky cukru
ocet dle chuti
Kuskus:
150 g kuskusu
1 lžička oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky narezané pľúcka a chvíľu restujeme.

  2. Vložíme na štvrtiny nakrájané šampiňóny, pridáme kari pastu, bobkový list, osolíme, podlejeme vodou a dusíme 15 minút.

  3. Pridáme na rezance narezanú papriku, prilejeme v smotane rozmiešaný solamyl a 5 minút na slabom plameni povaríme. Odstavíme a dochutíme cukrom a octom.

  4. Kuskus premiešame s olejom a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a necháme 5 min postáť. Potom premiešame a opäť zakryté necháme 5 min stáť.

  5. Pľúcka podávame s kuskusom, posypeme sekanými paradajkami a lístočkami čerstvej majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!