Jehněčí plíčky se žampiony nakyselo
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g jehněčích plíček
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 1 paprika
- 6 lžic smetany
- 1 lžička solamylu
- 1 lžička zelené kari pasty
- olej
- sůl
- 2 sušená nakládaná rajčata
- snítka majoránky
- 1 bobkový list
- ½ lžičky cukru
- ocet dle chuti
- Kuskus:
- 150 g kuskusu
- 1 lžička oleje
Postup Jehněčí plíčky se žampiony nakyselo
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky narezané pľúcka a chvíľu restujeme.
Vložíme na štvrtiny nakrájané šampiňóny, pridáme kari pastu, bobkový list, osolíme, podlejeme vodou a dusíme 15 minút.
Pridáme na rezance narezanú papriku, prilejeme v smotane rozmiešaný solamyl a 5 minút na slabom plameni povaríme. Odstavíme a dochutíme cukrom a octom.
Kuskus premiešame s olejom a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a necháme 5 min postáť. Potom premiešame a opäť zakryté necháme 5 min stáť.
Pľúcka podávame s kuskusom, posypeme sekanými paradajkami a lístočkami čerstvej majoránky.