Směska s domácím uzeným masem a řapíkatým celerem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 5 větších brambor
- 1/2 sáčku menších těstovin
- 500 g domácího uzeného masa
- 2 cibule
- 8 stroužků česneku
- 2 řapíky celeru i s lístkama
- 4 vejce
- 1 smetana na šlehání
- 100 g tvrdého sýra
- olej nebo 2 lžíce sádla
- čerstvě mletý pepř
- petrželka kudrnka
- celerová nať -nemusí být (mám jí zamraženou)
- sůl
Postup Směska s domácím uzeným masem a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Den předem si uvaříme brambory a druhý den si je oloupeme a protlačíme sítkem do větší mísy, jako na bramborový salát.
Uvaříme si těstoviny(měla jsem drobnější vrtulky)dle návodu, uvařené prolijeme studenou vodou a necháme okapat, pak přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, dáme nadrobno pokrájené celerové i petrželkové lístky a nastrouhanou polovinu sýra, promícháme.
Na větší pánvi na oleji si orestujeme nadrobno nakrájené cibule a když dostanou růžovou barvu přidáme na kostičky nařezané uzené maso, řapíkatý celer a také orestujeme, necháme malinko vychladnout a přidáme k bramborám s těstovinami a čistýma rukama všechno poctivě promícháme a dochutíme solí, pepřem.
Přesypeme do pekáče a dáme péct na 200°C. Zatím si ve smetaně rozmícháme vidličkou vajíčka a nastrouhaného zbytku sýra. Až bude směs zapečená do světle hněda, zalijeme smetanou s vejci a sýrem po celé ploše, strčíme zpátky do trouby a tu po chvíli vypneme.
Necháme pomalu chladnout a směska nám hezky ztuhne, pak porcujeme na talíře.