Játrová směska s jablíčkem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g jater (vepřová, telecí nebo drůbeží)
- 2 nakyslá jablka,
- Šťáva z 2 pomerančů
- Sklínka červeného vína – lze vynechat
- Na marinádu:
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 1 feferonka bez semínek
- Kousek čerstvého zázvoru (nebo špetka sušeného)
- 6 kuliček celého pepře a 6 kuliček nového koření
- 2 PL oleje (slunečnicový, olivový)
Postup Játrová směska s jablíčkem
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na co nejmenší soustíčka, lze i mixovat, ale připadá mi, že je lepší nechat kousky jater, dle kuchařky.
Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme játra. Občas promícháme, necháme odležet cca 3 hodiny.
Vyndáme papričku, bobkový list, ostatní můžeme nechat.
Orestujeme zprudka a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, zalijeme vodou jen do výše masa.
Pak nastrouháme jablka, vymačkáme šťávu z pomerančů, můžeme přidat i sklenku vína, není to ale nutné.
Dodusíme cca 10 minut. Nijak nezahušťujeme, jablíčko zahustí samo. Můžeme vyndat i kuličky pepře a nového koření, které jsou na povrchu. Mírně osolíme a ochutnáme. Podávala jsem s rýží ochucenou kurkumou a hřebíčkem.