Játrová směska s jablíčkem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g jater (vepřová, telecí nebo drůbeží)
2 nakyslá jablka,
Šťáva z 2 pomerančů
Sklínka červeného vína – lze vynechat
Na marinádu:
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 feferonka bez semínek
Kousek čerstvého zázvoru (nebo špetka sušeného)
6 kuliček celého pepře a 6 kuliček nového koření
2 PL oleje (slunečnicový, olivový)

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na co nejmenší soustíčka, lze i mixovat, ale připadá mi, že je lepší nechat kousky jater, dle kuchařky.

  2. Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme játra. Občas promícháme, necháme odležet cca 3 hodiny.

  3. Vyndáme papričku, bobkový list, ostatní můžeme nechat.

  4. Orestujeme zprudka a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, zalijeme vodou jen do výše masa.

  5. Pak nastrouháme jablka, vymačkáme šťávu z pomerančů, můžeme přidat i sklenku vína, není to ale nutné.

  6. Dodusíme cca 10 minut. Nijak nezahušťujeme, jablíčko zahustí samo. Můžeme vyndat i kuličky pepře a nového koření, které jsou na povrchu. Mírně osolíme a ochutnáme. Podávala jsem s rýží ochucenou kurkumou a hřebíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!