Játrová pomazánka s vejci
Recepty, PomazánkySuroviny
- 500 g drůbežích jater
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 100 g sádla
- rovná lžíce hořčice
- 3 lžíce smetany
- 1 lžička papriky
- špetka chilli
- špetka mletého nového koření
- sůl
- pepř
Postup Játrová pomazánka s vejci
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou slaninu, chvíli opékáme. Přihodíme cibuli a česnek. Restujeme do zlatova a přisypeme játra.
Vše opékáme cca 8-10 minut. Játra musí být hotová, ale ne vysušená. Přisypeme mletou papriku, koření, špetku chilli a sůl. Vše krátce prohřejeme a necháme zchladnout.
Směs jater dáme do mixéru, přidáme vejce, hořčici, smetanu a pepř se solí podle chuti. Pořádně promixujeme do hladka. Necháme proležet a podáváme s dobrým chlebem a zeleninou.