Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater nebo hovězích jater
- 1 velká cibule
- čerstvý zázvor (tak 4 cm)
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce sojové omáčky
- 4 větší žampiony (i víc)
- Solamyl
- olivový olej
- 1 lžička mleté papriky
- pepř
- sůl
Postup Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si v misce hmotu na naložení: Dáme několik lžic olivového oleje, rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, papriku, sojovou omáčku, pepř a sůl, všechno promícháme.
Játra si nakrájíme na plátky a vložíme do směsi, kde je necháme nejméně hodinu a obracíme je.
Zatím si nakrájíme cibuli na proužky a žampiony na plátky, pak vyndáme játra ze směsi a obalíme je v solamylu.
Na pánev (dělala jsem na grilovací pánvi) si dáme trochu olivového oleje, připravenou cibuli a když začne růžovět, přidáme plátky jater, které několikrát během smažení na plno, obrátíme, asi v polovině smažení přidáme připravené žampiony.
Hotová játra vyndáme na talíře a ze zbylé směsi po naložení uděláme šťávu, přidáme do ní vodu (kolik chceme šťávy), 1 lžíci Solamylu a sůl, promícháme, vlijeme k cibuli se žampiony a převaříme.