Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater nebo hovězích jater
1 velká cibule
čerstvý zázvor (tak 4 cm)
4 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce sojové omáčky
4 větší žampiony (i víc)
Solamyl
olivový olej
1 lžička mleté papriky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si v misce hmotu na naložení: Dáme několik lžic olivového oleje, rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, papriku, sojovou omáčku, pepř a sůl, všechno promícháme.

  2. Játra si nakrájíme na plátky a vložíme do směsi, kde je necháme nejméně hodinu a obracíme je.

  3. Zatím si nakrájíme cibuli na proužky a žampiony na plátky, pak vyndáme játra ze směsi a obalíme je v solamylu.

  4. Na pánev (dělala jsem na grilovací pánvi) si dáme trochu olivového oleje, připravenou cibuli a když začne růžovět, přidáme plátky jater, které několikrát během smažení na plno, obrátíme, asi v polovině smažení přidáme připravené žampiony.

  5. Hotová játra vyndáme na talíře a ze zbylé směsi po naložení uděláme šťávu, přidáme do ní vodu (kolik chceme šťávy), 1 lžíci Solamylu a sůl, promícháme, vlijeme k cibuli se žampiony a převaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!