Voňavý játrový pekáček počesku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg brambor (syrových)
- 500 g kuřecích jater
- 1 pórek (nebo půlka většího)
- 4 ks olomouckých tvarůžků
- 1-2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 200 ml zakysané smetany (nebo 200 ml smetany ke šlehání)
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika (může být i špetka pálivé)
- majoránka
- tuk na vymazání formy
- strouhanka na vysypání formy
Postup Voňavý játrový pekáček počesku
Postup přípravy receptu
-
Játra propereme a necháme důkladně okapat. Poté je nakrájíme na menší kousky.
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo (velké slzičky).
Pórek nakrájíme na půlkolečka, tvarůžky na malé kostičky.
Všechny připravené ingredience dáme do mísy, přidáme utřený česnek, vejce, smetanu a koření a řádně promícháme.
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a rozprostřeme do ní připravenou bramborovo-játrovou směs.
Pečeme na 160°C asi 45 minut do zezlátnutí.