Voňavý játrový pekáček počesku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg brambor (syrových)
500 g kuřecích jater
1 pórek (nebo půlka většího)
4 ks olomouckých tvarůžků
1-2 stroužky česneku
2 vejce
200 ml zakysané smetany (nebo 200 ml smetany ke šlehání)
sůl
pepř
mletá sladká paprika (může být i špetka pálivé)
majoránka
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Játra propereme a necháme důkladně okapat. Poté je nakrájíme na menší kousky.

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo (velké slzičky).

  3. Pórek nakrájíme na půlkolečka, tvarůžky na malé kostičky.

  4. Všechny připravené ingredience dáme do mísy, přidáme utřený česnek, vejce, smetanu a koření a řádně promícháme.

  5. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a rozprostřeme do ní připravenou bramborovo-játrovou směs.

  6. Pečeme na 160°C asi 45 minut do zezlátnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!