Kachní prsa s pikantní sladkokyselou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa
- kořenící směs Havana kouřový gril (složení: cibule, pepř, paprika, směs bylinek a kouřová sůl)
- čerstvý ananas
- sůl
- Na omáčku:
- 3 PL sójové omáčky
- 2 PL sladké omáčky (nebo pálivé chilli omáčky)
- 1-2 PL medu
- 2 PL rýžového octa (popř. bílého nebo červeného vinného octa)
- 3 PL vody
- podle chuti ještě drcené chilli
Postup Kachní prsa s pikantní sladkokyselou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, osolíme z obou stran a do kůže vetřeme koření Havana kouřový gril. Necháme hodinu odležet.
Do kastrůlku vlijeme všechny ingredience na omáčku a provaříme. Dochutíme každý podle své chuti.
Na grilovací pánvi mezitím opečeme nasucho nejprve z obou stran ananas. Vyjmeme a udržujeme v teple. Na pánev položíme kůží dolů kachní prsa a opečeme dohněda. Obrátíme, taktéž opečeme i druhou stranu. Z obou stran tak cca 2 - 3 minuty.
Poté maso vložíme do vyhřáté trouby na 220C na 8-10 minut, maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté. Do trouby můžeme dát prohřát i opečený ananas. Při podávání maso nakrájíme na plátky, obložíme grilovaným ananasem a přelijeme omáčkou.