Kachní prsa s pikantní sladkokyselou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
kořenící směs Havana kouřový gril (složení: cibule, pepř, paprika, směs bylinek a kouřová sůl)
čerstvý ananas
sůl
Na omáčku:
3 PL sójové omáčky
2 PL sladké omáčky (nebo pálivé chilli omáčky)
1-2 PL medu
2 PL rýžového octa (popř. bílého nebo červeného vinného octa)
3 PL vody
podle chuti ještě drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, osolíme z obou stran a do kůže vetřeme koření Havana kouřový gril. Necháme hodinu odležet.

  2. Do kastrůlku vlijeme všechny ingredience na omáčku a provaříme. Dochutíme každý podle své chuti.

  3. Na grilovací pánvi mezitím opečeme nasucho nejprve z obou stran ananas. Vyjmeme a udržujeme v teple. Na pánev položíme kůží dolů kachní prsa a opečeme dohněda. Obrátíme, taktéž opečeme i druhou stranu. Z obou stran tak cca 2 - 3 minuty.

  4. Poté maso vložíme do vyhřáté trouby na 220C na 8-10 minut, maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté. Do trouby můžeme dát prohřát i opečený ananas. Při podávání maso nakrájíme na plátky, obložíme grilovaným ananasem a přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!