Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 280 g hladké mouky
- 250 g másla
- 12 PL studené vody
- 1 žloutek
- 1 PL octa
- špetka soli
- 700 g jablek
- 150 g strouhaných lískových oříšků
- čokoláda cca 180 g
- třtinový cukr
- skořice
- 1 vejce
- 2-3 mandarinky
- moučkový cukr na posypání
- kandované třesně na ozdobu
Postup Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Ztuhlé máslo nastrouháme do mouky, přidáme vodu, žloutek, ocet, trošku soli a zaděláme těsto, které dáme do chladu na cca 15 minut uležet.
Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme větší obdélníky. Každý obdélníkový plát posypeme nejdříve nastrouhanými oříšky, poklademe plátky oloupaných jablek, posypeme cukrem, přidáme na kousky pokrájené čerstvé mandarinky, přidáme čokoládu s marcipánem (viz poznámka) a vše opakujeme do spotřebování surovin.
Těsto zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci dozlatova do trouby.