Indonéské kuřecí soté s pečenými brambory
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích prsíček
- 2 stroužky česneku
- 2 pálivé čerstvé papričky
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 0,5 dl sojové omáčky
- 0,3 dl vinného octa
- 0,5 dl olivového oleje
- 150 g loupaných arašídů
- cibule
- sůl
- brambory
Postup Indonéské kuřecí soté s pečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme brambory (nakrájíme apod.) a dáme péct. Já použil 1-2-3 COUNTRY POTATOES SOUR CREAM STYLE běžně dostupné ve větších obchodech.
Poté:Připravíme kuřecí psa a je nakrájíme na proužky.
Připravíme si mixér a do něho dáme arašídy, koriandr, zázvor, cibuli, chilli papričky, vinný ocet, olivový olej, sojovou omáčku, česnek.
Rozmixujeme a naložíme maso.
Napícháme na špejli a osmažíme. Podáváme s petrželkou, chilii a bramborem z trouby.