Brambory s květákem, kuřecím masem a žampióny zapečené v sýrovožampiónové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,5 kg brambor
200 g květáku
6 žampiónů
1 cibule
200 g kuřecího masa
2 stroužky česneku
1/2 lžičky červené sladké papriky
1/2 lžičky kurkumy
zakysaná smetana extra krémová
mléko
libeček
2 lžičky plnotučné hořčice
2 trojúhelníčky měkkého sýru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev s olejem dáme restovat cibuli a maso nakrájené na drobné kostičky, přidáme sladkou papriku, kurkumu a orestujeme dozlatova.

  2. Ke konci přidáme česnek nakrájený na plátky a necháme provonět. Květák vaříme 5 minut v osolené vodě. Přecedíme a rozebereme na malé růžičky.

  3. Očištěné brambory nakrájíme na hrubší plátky a rozložíme je na pekáč s pečícím papírem. Osolíme a zasypeme kmínem. Na brambory poklademe osmažené maso a cibuli bez výpeku, květák a 4 žampióny nakrájené na tenké plátky.

  4. Výpek z masa přelijeme do misky, přidáme zakysanou smetanu, hořčici, libeček, tavené sýry a zbylé 2 žampióny. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu mléka a vše rozmixujeme dohladka.

  5. Tuto směs rozlijeme po celé ploše pekáčku. Pečeme zhruba 45 minut. Občas promícháme. Na talíři zdobíme tvrdým sýrem a nakrájeným pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!