Brambory s květákem, kuřecím masem a žampióny zapečené v sýrovožampiónové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1,5 kg brambor
- 200 g květáku
- 6 žampiónů
- 1 cibule
- 200 g kuřecího masa
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky červené sladké papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- zakysaná smetana extra krémová
- mléko
- libeček
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 trojúhelníčky měkkého sýru
- sůl
- pepř
Postup Brambory s květákem, kuřecím masem a žampióny zapečené v sýrovožampiónové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na pánev s olejem dáme restovat cibuli a maso nakrájené na drobné kostičky, přidáme sladkou papriku, kurkumu a orestujeme dozlatova.
Ke konci přidáme česnek nakrájený na plátky a necháme provonět. Květák vaříme 5 minut v osolené vodě. Přecedíme a rozebereme na malé růžičky.
Očištěné brambory nakrájíme na hrubší plátky a rozložíme je na pekáč s pečícím papírem. Osolíme a zasypeme kmínem. Na brambory poklademe osmažené maso a cibuli bez výpeku, květák a 4 žampióny nakrájené na tenké plátky.
Výpek z masa přelijeme do misky, přidáme zakysanou smetanu, hořčici, libeček, tavené sýry a zbylé 2 žampióny. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu mléka a vše rozmixujeme dohladka.
Tuto směs rozlijeme po celé ploše pekáčku. Pečeme zhruba 45 minut. Občas promícháme. Na talíři zdobíme tvrdým sýrem a nakrájeným pórkem.