Limetkové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 150 g jemně namletých Bebe sušenek
- 60 g másla
- Na náplň:
- 90 g plnotučného tvarohu
- 1 PL nastrouhané limetkové kůry
- špetka soli
- 1 konzerva (397 g) sladkého kondenzovaného mléka (Salko)
- 1 žloutek
- 80 ml limetkové šťávy - čerstvě vymačkané
- Na ozdobu:
- šlehačka
- nastrouhaná limetková kůra
Postup Limetkové řezy
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
Pečeme 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět.
Necháme úplně vychladnout.
Náplň: ve středně velké míse smícháme tvaroh, limetkovou kůru a sůl.
Přidáme kondenzované mléko a rozšleháme metlou.
Vmícháme žloutek a promícháme.
Nakonec vmícháme limetkovou šťávu a řádně metlou promícháme. Směs zhoustne.
Náplň nalijeme do vychladlého korpusu a uhladíme stěrkou.
Pečeme 20 minut.
Necháme vychladnout 1 - 2 hodiny při pokojové teplotě, potom přikryjeme fólií a necháme vychladnout v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
Rozkrájíme na 16 kousků a podáváme ozdobené šlehačkou a posypané strouhanou limetkovou kůrou.
Uchováváme v lednici.