Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g jáhel
- 900 ml vody
- 100 g kukuřičného škrobu
- 3 červené cibule
- 150 g sušených rajčat
- tofu natural
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička Sambal Oelek
- olej
- kysané zelí
Postup Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu
Postup přípravy receptu
-
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti.
Pak je vsypeme do 900 ml vady a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni a pod pokličkou, dokud se voda zcela nevsákne a jáhly nejsou měkké.
Mezitím si připravíme směs na náplň. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Sušená rajčata osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Na pánev dáme olej (napřiklad ten, ve kterých jsou naložená rajčata), přidáme cibuli a rajčata a smažíme. Jakmile začne cibule hnědnout, přendáme směs na talíř a necháme zcela vychladnout.
Jakmile jsou jáhly uvařené dáme je do mísy a necháme co nejvíce vychladnout.
Do vlažné nebo studené jáhlové směsi postupně vmícháme kukuřičný škrob.
Vlhkýma rukama vezmeme kousek těsta, roztlačíme ho pěstí na placku, dáme lžičku cibulovo-rajčatové směsi a zabalíme jako klasické plněné knedlíky.
Vaříme v mírně osolené vodě 5 minut, pak je vyndáme a ihned podáváme s kysaným zelím a marinovaným tofu.
Na marinované tofu smícháme sojovou omáčku, Sambal Oelek a trochu oleje, tofu pokrájíme na plátky a vložíme do marinády. Necháme 10-15 minut marinovat a poté jej osmahneme na pánvi.