Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g jáhel
900 ml vody
100 g kukuřičného škrobu
3 červené cibule
150 g sušených rajčat
tofu natural
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička Sambal Oelek
olej
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti.

  2. Pak je vsypeme do 900 ml vady a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni a pod pokličkou, dokud se voda zcela nevsákne a jáhly nejsou měkké.

  3. Mezitím si připravíme směs na náplň. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Sušená rajčata osušíme a pokrájíme na menší kousky.

  4. Na pánev dáme olej (napřiklad ten, ve kterých jsou naložená rajčata), přidáme cibuli a rajčata a smažíme. Jakmile začne cibule hnědnout, přendáme směs na talíř a necháme zcela vychladnout.

  5. Jakmile jsou jáhly uvařené dáme je do mísy a necháme co nejvíce vychladnout.

  6. Do vlažné nebo studené jáhlové směsi postupně vmícháme kukuřičný škrob.

  7. Vlhkýma rukama vezmeme kousek těsta, roztlačíme ho pěstí na placku, dáme lžičku cibulovo-rajčatové směsi a zabalíme jako klasické plněné knedlíky.

  8. Vaříme v mírně osolené vodě 5 minut, pak je vyndáme a ihned podáváme s kysaným zelím a marinovaným tofu.

  9. Na marinované tofu smícháme sojovou omáčku, Sambal Oelek a trochu oleje, tofu pokrájíme na plátky a vložíme do marinády. Necháme 10-15 minut marinovat a poté jej osmahneme na pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!