Třešňová bublanina se zakysanou smetanou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 220 g zakysané smetany
- 5 vajec
- 100 g cukru Demerara
- 150 ml oleje
- 10 lžic mléka
- 1 vanilkový pudink (prášek)
- 300 g polohrubé mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- cca 0,5 kg vypeckovaných třešní
- vanilkový cukr (není nutný)
- olej a polohrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup Třešňová bublanina se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme olej, mléko, zakysanou smetanu a nakonec pudinkový prášek a mouku s kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto. Pokud se nám zdá hodně husté, můžeme přidat pár lžic mléka.
Plech vymažeme olejem a vysypeme moukou.
Těsto vlijeme na plech, uhladíme a posypeme třešněmi. Můžeme posypat vanilkovým cukrem.
Pečeme na cca 180 stupňů cca 40 minut, řiďte se svou troubou.
Pokud se nám zdá bublanina i po upečení příliš světlá, můžeme na posleních pár minut stupně zvýšit, pěkně se vybarví.