Třešňová bublanina bez vajec (Dělená strava podle LK - kytky+ovoce)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 250 ml teplého sójového mléka
- 2 lžíce medu
- 70 ml řepkového oleje
- 270 g polohrubé mouky
- 50 g strouhaného kokosu
- 40 g bramborového škrobu
- lžičku fruktózového vanilkového cukru
- 1 kypřící prášek
Postup Třešňová bublanina bez vajec (Dělená strava podle LK - kytky+ovoce)
Postup přípravy receptu
-
V odměrce smícháme 250 ml teplého tekutého sojového mléka a 2 lžíce medu, 70 ml řepkového oleje - necháme vychladnout.
V míse smícháme 270 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu, 40 g bramborového škrobu (Solamylu), lžičku fruktózového vanilkového cukru a sáček kypřícího prášku.
Nahřejeme troubu na 180 °C a vyložíme plech pečicím papírem. Smícháme tekuté a sypké složky. Nalijeme těsto na pekáč, poklademe třešněmi, obalenými v hrubé mouce, aby neklesly. Povrch posypeme drobenkou z hrubé mouky, fruktózového vanilkového cukru a řepkového oleje. Pečeme asi půl hodiny.