Třešňová bublanina bez vajec (Dělená strava podle LK - kytky+ovoce)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 ml teplého sójového mléka
2 lžíce medu
70 ml řepkového oleje
270 g polohrubé mouky
50 g strouhaného kokosu
40 g bramborového škrobu
lžičku fruktózového vanilkového cukru
1 kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. V odměrce smícháme 250 ml teplého tekutého sojového mléka a 2 lžíce medu, 70 ml řepkového oleje - necháme vychladnout.

  2. V míse smícháme 270 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu, 40 g bramborového škrobu (Solamylu), lžičku fruktózového vanilkového cukru a sáček kypřícího prášku.

  3. Nahřejeme troubu na 180 °C a vyložíme plech pečicím papírem. Smícháme tekuté a sypké složky. Nalijeme těsto na pekáč, poklademe třešněmi, obalenými v hrubé mouce, aby neklesly. Povrch posypeme drobenkou z hrubé mouky, fruktózového vanilkového cukru a řepkového oleje. Pečeme asi půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!