Kakaové muffiny s kokosovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

(Muffiny 10 ks, hrnek o objemu 300 ml):
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
2 lžíce holandského kakaa
1 lžíce bramborového škrobu
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetka skořice
3/4 hrnku rostlinného mléka
100 ml oleje
(Kokosový krém na 10 muffinů)
150 g tuhé části kokosového mléka (cca z 1 plechovky)
50 g rostlinného másla
2-3 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Na muffiny smícháme všechny sypké suroviny, ke kterým následně přidáme olej a rostlinné mléko. Těsto rozdělíme do formiček, nebo formy na muffiny a pečeme cca 30 minut na 200°C.

  2. Na krém potřebujeme plechovku kokosového mléka, které bylo nejlépe přes noc v lednici, aby se oddělila tuhá část kokosového mléka od tekutiny. Tuhou část kokosového mléka dáme do mísy a necháme ji alespoň hodinku při pokojové teplotě.

  3. Poté vyšleháme s tukem (který má pokojovou teplotu) a cukrem, pokud by byl krém příliš řídký, necháme jej před zdobením lehce zchladnout v lednici. Občas se stane, že se krém srazí (jako se to stalo mě), potom jej stačí lehce nahřát nad vodní parou. Krém by se mohl někomu hodit třeba i do vánočního cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!