Kakaové muffiny s kokosovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- (Muffiny 10 ks, hrnek o objemu 300 ml):
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka skořice
- 3/4 hrnku rostlinného mléka
- 100 ml oleje
- (Kokosový krém na 10 muffinů)
- 150 g tuhé části kokosového mléka (cca z 1 plechovky)
- 50 g rostlinného másla
- 2-3 lžíce moučkového cukru
Postup Kakaové muffiny s kokosovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Na muffiny smícháme všechny sypké suroviny, ke kterým následně přidáme olej a rostlinné mléko. Těsto rozdělíme do formiček, nebo formy na muffiny a pečeme cca 30 minut na 200°C.
Na krém potřebujeme plechovku kokosového mléka, které bylo nejlépe přes noc v lednici, aby se oddělila tuhá část kokosového mléka od tekutiny. Tuhou část kokosového mléka dáme do mísy a necháme ji alespoň hodinku při pokojové teplotě.
Poté vyšleháme s tukem (který má pokojovou teplotu) a cukrem, pokud by byl krém příliš řídký, necháme jej před zdobením lehce zchladnout v lednici. Občas se stane, že se krém srazí (jako se to stalo mě), potom jej stačí lehce nahřát nad vodní parou. Krém by se mohl někomu hodit třeba i do vánočního cukroví.