Slané palačinky s fazolkovo-houbovou náplní
Recepty, HoubySuroviny
- 6 vajec
- 3 PL mléka
- 3 PL polohrubé mouky
- nať z jarní cibulky
- sůl
- olej
- Na náplň:
- 180 g žampiónů
- 150 g čerstvých zelených fazolek
- 1-2 vejce
- 1 cibule
- sůl
- pepř (nebo houbové koření)
- 2 ČL sójové omáčky
Postup Slané palačinky s fazolkovo-houbovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Zelené fazolky omyjeme, pokrájíme na menší kousky, žampiony pokrájíme na slabé plátky.
Na oleji zpěníme cibulku, vložíme pokrájené zelené fazolky a žampióny, přidáme sůl, pepř, nebo houbové koření, sójovou omáčku, orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Nakonec přidáme srazit vejce / není nutné /, nebo se může nechat štáva jen vydusit.
Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, nasekanou zelenou natí z cibulek, osolíme a na oleji opečeme 4 omelety, které naplníme houbovo-fazolkovou náplní. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.