Bezlepková bublanina s meruňkami
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 3-4 žloutky
- sníh z bílků
- 100-150 g hnědého cukru
- 50 g čirokové mouky
- 50 g chia mouky
- 100 g tapiokové mouky
- 100 g šáchorové mouky
- 1/2 lžičky guaru
- 1/2 prášku do pečiva
- 110 ml oleje
- 250 ml rýžového nápoje Zajíc
- špetka soli
- kokos+vanilkový cukr na posypání
- máslo+kokos na vymazání a vysypání plechu
Postup Bezlepková bublanina s meruňkami
Postup přípravy receptu
-
V míse utřeme žloutky cukrem. Přidáme olej, všechny sypké suroviny, sůl, rýžové mléko a vymícháme hladké těsto. Nakonec si ušleháme sníh a ten lehce vmícháme do těsta.
Plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Těsto nalijeme na plech, poklademe půlkami meruněk a posypeme kokosem a vanilkovým cukrem.
Plech dáme do trouby vyhřáté na cca 180-200 stupňů a pečeme, než se okraje začnou odlepovat. Jestli je bublanina hotová, zjistíme párátkem - těsto se nesmí lepit.