Bezlepková bublanina s meruňkami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3-4 žloutky
sníh z bílků
100-150 g hnědého cukru
50 g čirokové mouky
50 g chia mouky
100 g tapiokové mouky
100 g šáchorové mouky
1/2 lžičky guaru
1/2 prášku do pečiva
110 ml oleje
250 ml rýžového nápoje Zajíc
špetka soli
kokos+vanilkový cukr na posypání
máslo+kokos na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme žloutky cukrem. Přidáme olej, všechny sypké suroviny, sůl, rýžové mléko a vymícháme hladké těsto. Nakonec si ušleháme sníh a ten lehce vmícháme do těsta.

  2. Plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Těsto nalijeme na plech, poklademe půlkami meruněk a posypeme kokosem a vanilkovým cukrem.

  3. Plech dáme do trouby vyhřáté na cca 180-200 stupňů a pečeme, než se okraje začnou odlepovat. Jestli je bublanina hotová, zjistíme párátkem - těsto se nesmí lepit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!