Quinoa nákyp s meruňkami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1,5 hrnku quinoy
3 hrnky mléka
špetka skořice
špetka soli
2 žloutky
2 cm plátek másla
5 lžic cukru moučka
hrst hrozinek
1 vanilkový cukr
1 polévková lžíce rumu
sníh ze 2 bílků
meruňky
cukr na případné pocukrování
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme quinou, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a skořici. Za stálého míchání uvaříme kaši, kterou dáme vychladit.

  2. Mezitím v míse smícháme žloutky, máslo, cukr, vanilkový cukr a rum. Do hladké směsi přidáme hrozinky. Z bílků ušleháme sníh. Meruňky nakrájíme na kousky.

  3. Když je kaše vychladlá, smícháme ji s vymíchanou směsí. Přidáme nakrájené meruňky a lehce vmícháme ušlehaný sníh.

  4. Dáme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy.

  5. Pečeme cca 35 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů + dalších 10-15 minut zvýšíme na 230 stupňů.

  6. Při podávání můžeme pocukrovat a ozdobit meruňkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!