Quinoa nákyp s meruňkami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1,5 hrnku quinoy
- 3 hrnky mléka
- špetka skořice
- špetka soli
- 2 žloutky
- 2 cm plátek másla
- 5 lžic cukru moučka
- hrst hrozinek
- 1 vanilkový cukr
- 1 polévková lžíce rumu
- sníh ze 2 bílků
- meruňky
- cukr na případné pocukrování
- máslo na vymazání
Postup Quinoa nákyp s meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme quinou, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a skořici. Za stálého míchání uvaříme kaši, kterou dáme vychladit.
Mezitím v míse smícháme žloutky, máslo, cukr, vanilkový cukr a rum. Do hladké směsi přidáme hrozinky. Z bílků ušleháme sníh. Meruňky nakrájíme na kousky.
Když je kaše vychladlá, smícháme ji s vymíchanou směsí. Přidáme nakrájené meruňky a lehce vmícháme ušlehaný sníh.
Dáme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy.
Pečeme cca 35 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů + dalších 10-15 minut zvýšíme na 230 stupňů.
Při podávání můžeme pocukrovat a ozdobit meruňkami.