Sekaná bábovka

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Menší hlávkové zelí
4 rohlíky
2 žloutky
zelená petrželka
PRVNÍ NÁDIVKA:
2 bílky vyšlehat (přidat do rohlíků)
sůl
přidáme nadrobno nakrájenou petrželku
DRUHÁ NÁDIVKA:
300 g mletého masa mix
2 vejce
1 menší cibule nasekaná najemno
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
sůl
pepř a promícháme
50 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Zelí dáme do horké vody a opatrně rozebereme listy bez košťálů.

  2. Bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

  3. Naskládáme listy tak, aby přesahovaly přes bábovku.

  4. Na listy dáme rohlíkovou náplň, pak umíchané maso, listy uzavřeme a dáme plátky anglické slaniny.

  5. Pečeme 40 min. na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!