Včelí úly (bezlepkové)

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
160 g mletých amarantových piškotů
150 g moučkového cukru
60 g másla
1 bílek
1 lžíce holadského kakaa
20-30 g mletých vlašských ořechů (cca 1 lžíce)
2 lžíce rumu (+ na piškoty)
Náplň:
120 g másla
1 vanilkový cukr
2 lžíce slazeného salka
2 lžíce rumu
krystalový cukr na obalení a vysypávání
cca 30 -36 ks celých amarantových piškotů na uzavření

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme.

  2. Rozdělíme na 30-36 kuliček, které důkladně obalíme v krystalovém cukru.

  3. Formičku vysypeme cukrem, vtlačíme kuličku, koncem vařečky uděláme důlek, naplníme krémem (na piškot kápneme trošku rumu) a uzavřeme piškotem, přimáčkneme a hnízdem klepneme nebo formičku otevřeme.

  4. Suroviny na náplň utřeme dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!