Včelí úly (bezlepkové)
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 160 g mletých amarantových piškotů
- 150 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 1 bílek
- 1 lžíce holadského kakaa
- 20-30 g mletých vlašských ořechů (cca 1 lžíce)
- 2 lžíce rumu (+ na piškoty)
- Náplň:
- 120 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce slazeného salka
- 2 lžíce rumu
- krystalový cukr na obalení a vysypávání
- cca 30 -36 ks celých amarantových piškotů na uzavření
Postup Včelí úly (bezlepkové)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smícháme.
Rozdělíme na 30-36 kuliček, které důkladně obalíme v krystalovém cukru.
Formičku vysypeme cukrem, vtlačíme kuličku, koncem vařečky uděláme důlek, naplníme krémem (na piškot kápneme trošku rumu) a uzavřeme piškotem, přimáčkneme a hnízdem klepneme nebo formičku otevřeme.
Suroviny na náplň utřeme dohladka.