Dvakrát tvarohový švestkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
250 g tvarohu
8 PL oleje
100 g cukru
špetka soli
2 vejce
400 g polohrubé mouky
3 lžičky kypřícího prášku
Na náplň:
500 g tvarohu
2 vejce
100 g cukru (raději podle chuti)
1 vanilkový pudink
skořice
švestky (jablka, meruňky...)

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, olej, cukr, sůl a vejce promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a zašleháme do tvarohové hmoty.

  2. Těsto vyválíme a přeneseme na vymazaný a vysypaný plech a podél okrajů trochu vytáhneme nahoru.

  3. Ze surovin na náplň, vyšleháme tvarohovou náplň. Těsto poklademe půlenými švestkami (nebo jiným ovocem), posypeme skořicí a přelijeme tvarohovou náplní.

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 40 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!