Vepřové s žampiony a paprikou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 800 g vepřového masa
- 1 plechovka krájené papriky ve sladkokyselém nálevu
- 2 plechovka krájených žampionů ve sladkokyselém nálevu
- 3 větší cibule
- sůl
- pepř (nejlépe barevný, čerstvý)
- vývar
- podravka
- hladká mouka na zahuštění
Postup Vepřové s žampiony a paprikou
Postup přípravy receptu
-
Z žampionů a papriky si předem odlijeme vodu. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji dozlatova (nejlepší je jako na guláš, do hněda) a přihodíme maso.
Orestujeme ze všech stran, zalijeme cca půl hrnkem vařící vody, přidáme pepř dle chuti, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10 minut, dokud maso nebublá ve vlastní šťávě.
Zalijeme asi litrem vývaru, přidáme jednu plechovku žampionů a je-li třeba, dochutíme podravkou.
Vaříme tak 45 minut, maso by mělo být už měkké. Přidáme druhou plechovku žampionů a papriku. Podle potřeby zahustíme, nebo zahušťovat ani nemusíme, záleží na chuti. Jako příloha je vhodná rýže, brambory, či jen pečivo.
TIP: místo papriky z konzervy můžeme použít čerstvé barevné sladké papriky, nebo kapii. Jídlo je pak svěžejší - nutné sníst hned, za dvě hodiny už papričky změknou. A kdo má rád pálivé, přihodí chilli papričku.