Vepřové s žampiony a paprikou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 800 g vepřového masa
1 plechovka krájené papriky ve sladkokyselém nálevu
2 plechovka krájených žampionů ve sladkokyselém nálevu
3 větší cibule
sůl
pepř (nejlépe barevný, čerstvý)
vývar
podravka
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Z žampionů a papriky si předem odlijeme vodu. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji dozlatova (nejlepší je jako na guláš, do hněda) a přihodíme maso.

  2. Orestujeme ze všech stran, zalijeme cca půl hrnkem vařící vody, přidáme pepř dle chuti, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10 minut, dokud maso nebublá ve vlastní šťávě.

  3. Zalijeme asi litrem vývaru, přidáme jednu plechovku žampionů a je-li třeba, dochutíme podravkou.

  4. Vaříme tak 45 minut, maso by mělo být už měkké. Přidáme druhou plechovku žampionů a papriku. Podle potřeby zahustíme, nebo zahušťovat ani nemusíme, záleží na chuti. Jako příloha je vhodná rýže, brambory, či jen pečivo.

  5. TIP: místo papriky z konzervy můžeme použít čerstvé barevné sladké papriky, nebo kapii. Jídlo je pak svěžejší - nutné sníst hned, za dvě hodiny už papričky změknou. A kdo má rád pálivé, přihodí chilli papričku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!