Těstovinový salát s lilkem
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g těstovin (penne, rigatti a podobně, pokud koupíte celozrnné, neváhejte je použít)
- asi 350 g lilku
- 350 g cherry rajčátek
- 3 jarní cibulky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- bazalka
- (já jsem ještě přidala mozzarellu, jednak nám tam pasovala a máme ji rádi a jednak jsem chtěla, aby v salátu byla obsažena nějaká bílkovina. Klidně ale dejte třeba tuňáka nebo vařená vejce. Taky česnek by tam byl býval dobrý)
Postup Těstovinový salát s lilkem
Postup přípravy receptu
-
Ve výrazně osolené vodě vaříme těstoviny tzv. na skus.
Na oleji pomalu prosmažujeme nakrájené cibulky, aby se spíše jen dusily.
Pak přihodíme lilek nakrájený na kostky o hraně asi 2,5 cm, osolíme, opepříme, prudčeji osmahneme a pak zakryjeme poklicí a dusíme asi 10-15 minut, dokud lilek nezměkne.
Přidáme rozčtvrcená rajčátka a chvíli povaříme, jen aby změkla, neměla by se úplně rozvařit.
Vypneme zdroj tepla, přidáme scezené těstoviny, natrhanou bazalku, jen promícháme a necháme vychladit.
Můžete ještě pokapat dobrým olivovým olejem. Já jsem do vychladlého salátu ještě zamíchala natrhanou mozzarellu.