Rozmarýnové kuře s bramborovým salátem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 brambory uvařené ve slupce
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 červená cibule
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 3 lžičky hořčice
- 100 ml majonézy
- sůl
- pepř
- 2 kuřecí stehenní řízky – cca 300 g
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- sůl
- pepř
- 3 lžíce rostlinného oleje – nejlépe řepkového
- 1 rajče – na zdobení (můžete vynechat)
Postup Rozmarýnové kuře s bramborovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a oloupané rozkrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.
Přidáme k nim na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a drobně nakrájený stonek řapíkatého celeru. Vejce nakrájíme podélně na poloviny a pak napříč na plátky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme, přidáme tři lžičky hořčice a asi půl skleničky majonézy, záleží na chuti a zvyku. Vše promícháme.
Kuřecí řízky osolíme a opepříme, dáme na rozpálený olej (zvolte spíše střední plamen) a k nim přiložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Opékáme z obou stran, tak celkově 10 až 12 minut. Při otáčení můžeme nechat rozmarýnové větvičky pod masem. Ovoní se ještě víc.
Na talíři dozdobíme plátky rajčete.