Rozmarýnové kuře s bramborovým salátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 brambory uvařené ve slupce
2 vejce uvařená natvrdo
1 červená cibule
1 stonek řapíkatého celeru
3 lžičky hořčice
100 ml majonézy
sůl
pepř
2 kuřecí stehenní řízky – cca 300 g
4 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř
3 lžíce rostlinného oleje – nejlépe řepkového
1 rajče – na zdobení (můžete vynechat)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a oloupané rozkrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.

  2. Přidáme k nim na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a drobně nakrájený stonek řapíkatého celeru. Vejce nakrájíme podélně na poloviny a pak napříč na plátky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme, přidáme tři lžičky hořčice a asi půl skleničky majonézy, záleží na chuti a zvyku. Vše promícháme.

  3. Kuřecí řízky osolíme a opepříme, dáme na rozpálený olej (zvolte spíše střední plamen) a k nim přiložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Opékáme z obou stran, tak celkově 10 až 12 minut. Při otáčení můžeme nechat rozmarýnové větvičky pod masem. Ovoní se ještě víc.

  4. Na talíři dozdobíme plátky rajčete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!