Kuřecí polévka se zastřeným vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 l kuřecího vývaru – domácí je nejlepší
- 1 pórek
- 1 kuřecí prsní řízek – uvařený a natrhaný na kousky
- 2 žampiony
- 2 vejce
- hrst listového špenátu
- sůl
- pepř
- špetka chilli
Postup Kuřecí polévka se zastřeným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájený pórek, natrhané vařené kuřecí maso, žampiony nakrájené na plátky a špenát. Povaříme 10 minut.
Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Opravdu jen špetku, párkrát otočíte mlýnkem s vločkami chilli.
Opatrně rozklepneme vejce a pustíme do polévky. Snížíme teplotu a vaříme 3 minuty.
Polévku servírujeme do misek nebo na talíře, vždy s jedním vejcem.