Rychlá jednohubková mísa

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Plněná vejce:
6 vajíček - uvařená natvrdo
1 lžíce nízkotučné majolky Hellmann's Light
1 lžíce Dijonské hořčice
1/2 lžičky sladké papriky
špetka soli
špetka černé mletého pepře (v případě alergie se dá vynechat či nahradit koriandrem)
Česnekové jednohubky:
3 stroužky česneku - nastrouhaného najemno
1 menší balení bílého sýru cheddar - nastrouhaného najemno
2 lžíce nízkotučné majolky Hellmann's Light
2-3 čerstvé rohlíky (nakrájené cca na 1 cm vysoké plátky)
trochu čerstvé pažitky - nakrájená nadrobno
3 cherry rajčátka - nakrájená na poloměsíčky (6 kousků/rajče)
1/2 kyselé okurky (nakrájená na tenká kolečka)

Postup přípravy receptu

  1. Plněná vejce - uvařená vejce opatrně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. V misce smícháme žloutky, majolku, papriku, hořčici, sůl a pepř. Malou lžičkou naplníme rozpůlená vejce, jako ozdobu můžeme posypat troškou sladké papriky. Dáme do lednice na chvíli ochladit před servírováním.

  2. Česnekové jednohubky - v misce smícháme česnek, sýr a majolku. Směs dáme na chvilku schladit a poté natřeme na každý nakrájený plátek rohlíku tenší vrstvou pomazánky a ozdobíme pažitkou, rajčátky a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!