Pstruh grilovaný s bylinkani

Recepty, Ryby

Suroviny

2 Pstruhy
2 plátky anglické slaniny
1 limetka
(bylinky dle chuti:)
rozmarýn
tymián
šalvěj
pažitka aj.
olivový olej na potření
sůl
kmín drcený
chilli paprička drcená

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme.

  2. Pokapeme zvnějšku i zevnitř limetkovou šťávou a necháme chvilku odležet.

  3. Mezitím si posekáme bylinky a smícháme je se slaninou nakrájenou na malé kostičky.

  4. Pstruhy opět osušíme a zvnějšku i zevnitř posolíme, okmínujeme a okořeníme chilli papričkami. Bylinkami vyplníme břišní dutinu a sepneme jehlou.

  5. Pstruhy potřeme olivovým olejem a dáme na rozpálený gril. Grilujeme asi 10 minut z každé strany. Ploutev musí jít lehce odtrhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!