Kuřecí játra na česnekovém boku a lahůdkové cibulce
Recepty, MinutkySuroviny
- 300 g kuřecích jater
- 150 g tenkých plátků česnekového boku
- 1 tenký plátek másla
- 1 lahůdková cibule
- 1 prolisovaný stroužek česneku (můžeme vynechat)
- 50 ml studené vody
- 1/4 lžičky Solamylu
- sůl
- mletý pepř
Postup Kuřecí játra na česnekovém boku a lahůdkové cibulce
Postup přípravy receptu
-
Plátky česnekového boku nakrájíme na úzké nudličky a dáme je osmažit do pánve na rozehřáté máslo. Přidáme nakrájenou cibulku a 2 minuty restujeme.
Játra očistíme, ve spoji rozřízneme a přidáme do pánve. Zlehka osolíme, opepříme a 6 minut za stálého míchání prudce restujeme.
Poté přidáme prolisovaný česnek, Solamyl rozmíchaný ve vodě a necháme 2 minuty slabým varem provařit. Na přílohu se hodí pečivo, nebo různě upravené brambory.