Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Recepty, SalátySuroviny
- 1 salátová okurka
- 1 svazek ředkviček – tak asi 10 ředkviček
- 1 červená cibule
- 1/4 šálku řepkového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička cukru
- 1/4 lžičky pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2 špetky mletých chilli vloček
Postup Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Okurku podélně zbavíme škrabkou střídavě části slupky. Pak ji nakrájíme na slabá kolečka. Stejně nakrájíme ředkvičky. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky.
Zeleninu promícháme, dáme do umělohmotného boxu a necháme v ledničce vychladit. Stačí 60 minut.
Smícháme olej s octem, cukrem, solí, pepřem a chilli.
Vychlazenou zeleninu zalijeme připravenou zálivkou. Opatrně dobře promícháme a můžeme podávat.