Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí

Recepty, Saláty

Suroviny

1 salátová okurka
1 svazek ředkviček – tak asi 10 ředkviček
1 červená cibule
1/4 šálku řepkového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžička cukru
1/4 lžičky pepře
1/2 lžičky soli
2 špetky mletých chilli vloček

Postup přípravy receptu

  1. Okurku podélně zbavíme škrabkou střídavě části slupky. Pak ji nakrájíme na slabá kolečka. Stejně nakrájíme ředkvičky. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky.

  2. Zeleninu promícháme, dáme do umělohmotného boxu a necháme v ledničce vychladit. Stačí 60 minut.

  3. Smícháme olej s octem, cukrem, solí, pepřem a chilli.

  4. Vychlazenou zeleninu zalijeme připravenou zálivkou. Opatrně dobře promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!