Závin s hokkaido-jablečnou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g listového těsta
- 300 g na hrubých slzičkách nastrouhané dýně Hokkaido
- 500 g na hrubých slzičkách nastrouhaných jablek
- 1 šálek rozinek
- ¾ šálku slunečnicových semínek
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžičky skořice
- z 1 citronu nastrouhaná kůra
- 2 cm plátek másla na potření upečeného závinu
- hladká mouka na posypání pracovní plochy
- pečící papír
- 1 šálek = 200 ml
Postup Závin s hokkaido-jablečnou náplní
Postup přípravy receptu
-
Na 1 hodinu namočíme rozinky do vody.
Zapneme troubu na rozehřátí. Na plech položíme pečící papír.
Do mísy s nastrouhanou dýní a jablky přidáme z vody vymačkané rozinky, slunečnicové semínko, cukr, skořici, kůru, vše důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.
Těsto rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku. Na každý plát navrstvíme po celé ploše náplň, boční strany malinko přehneme dovnitř a zavineme do závinu.
Přeneseme na připravený plech a pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy.
Mezitím v malém kastrůlku rozpustíme máslo, kterým upečené záviny po vytažení z trouby potřeme.