Krůtí maso s vejci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g krůtího masa pomletého nahrubo
1 cibule
1 větší stroužek česneku
3 vejce
sůl
pepř
mletý kmín
sladká mletá paprika
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a vhodíme jemně nakrájenou cibuli. Když cibule začne zlátnout, přidáme maso, promícháme a přidáme utřený stroužek česneku. Maso krátce restujeme, lehce osolíme, přidáme malou špetku pepře, kmínu a papriky. Pak ho podlijeme troškou vody a přiklopené dusíme.

  2. Když se voda skoro odpaří a maso je už měkké, vklepneme vejce a vše dobře promícháme. Vejce necháme srazit, dochutíme solí a odstavíme. Maso přendáme do misky a necháme chladnout. Mažeme si ho na chleba nebo pečivo jako pomazánku. Je výborné ještě trochu vlažné, ale můžeme ho nechat vychladit a podávat i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!