Krůtí maso s vejci
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g krůtího masa pomletého nahrubo
- 1 cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- sladká mletá paprika
- slunečnicový olej
Postup Krůtí maso s vejci
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a vhodíme jemně nakrájenou cibuli. Když cibule začne zlátnout, přidáme maso, promícháme a přidáme utřený stroužek česneku. Maso krátce restujeme, lehce osolíme, přidáme malou špetku pepře, kmínu a papriky. Pak ho podlijeme troškou vody a přiklopené dusíme.
Když se voda skoro odpaří a maso je už měkké, vklepneme vejce a vše dobře promícháme. Vejce necháme srazit, dochutíme solí a odstavíme. Maso přendáme do misky a necháme chladnout. Mažeme si ho na chleba nebo pečivo jako pomazánku. Je výborné ještě trochu vlažné, ale můžeme ho nechat vychladit a podávat i studené.