Rýžové rizoto s mletým masem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 velká cibule
- 500 g mletého masa
- 1 velký rajčatový protlak
- sladká paprika
- malé zeleninové lečo - 330 g
- polévkové koření - Podravka
- 8 sáčků rýže
- olej
- sůl
- strouhaný sýr na posypání
Postup Rýžové rizoto s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji tak, aby zůstala světlá. Přidáme mleté maso, které posypme Podravkou. Mícháme a opékáme tak dlouho, dokud se nerozpadne, cca 5 min.
Potom přidáme mletou papriku, já na takové množství dávám asi 2 lžíce. Přidáme protlak a restujeme asi 2 minuty, potom dáme zeleninové lečo, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut.
Mezitím si dáme vařit do osolené vody rýži. Po uvaření vysypeme rýži do mísy a přidáme mleté maso. Důkladně promícháme.
Na talíři sypeme strouhaným sýrem.