Rýžové rizoto s mletým masem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 velká cibule
500 g mletého masa
1 velký rajčatový protlak
sladká paprika
malé zeleninové lečo - 330 g
polévkové koření - Podravka
8 sáčků rýže
olej
sůl
strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji tak, aby zůstala světlá. Přidáme mleté maso, které posypme Podravkou. Mícháme a opékáme tak dlouho, dokud se nerozpadne, cca 5 min.

  2. Potom přidáme mletou papriku, já na takové množství dávám asi 2 lžíce. Přidáme protlak a restujeme asi 2 minuty, potom dáme zeleninové lečo, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut.

  3. Mezitím si dáme vařit do osolené vody rýži. Po uvaření vysypeme rýži do mísy a přidáme mleté maso. Důkladně promícháme.

  4. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!