Česnečka s křepelčími vejci

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g brambor
40 g sádla
česnek
majoránka
sůl
1,5 l vody
křepelčí vejce (já měla poslední 4, ale dala bych víc)
tvrdý sýr
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory na kostky uvaříme v osolené vodě.

  2. Přidáme majoránku a sádlo.

  3. Oddělíme si z křepelčích vajec žloutky a bílek smíchaný s normálním vajíčkem vmícháme do polévky.

  4. Potom přidáme žloutky a opatrně promíchneme, aby se neroztrhly.

  5. Do hotové polévky přidáme prolisovaný česnek (podle chuti).

  6. Na malé kostky nakrájíme tvrdý sýr a dáváme ho až do polévky na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!