Zapečené plněné cukety ovoněné plísňovým sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Na náplň:
- balíček sojového masa
- trošku oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- rajčatový protlak
- 1 dcl vody na podlití
- lžíce kečupu
- sůl
- pepř
- hrst bylinek
- cuketa
- sýr Gorgonzolu
Postup Zapečené plněné cukety ovoněné plísňovým sýrem
Postup přípravy receptu
-
Sojovou drť uvaříme v osolené vodě, pak slejeme, trošku vymačkáme.
V kastrolu opečeme na oleji nakrájenou cibuli, pak přidáme sojovou drť, společně orestujeme, pak přilijeme rajský protlak a kečup, podlijeme troškou vody a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, rozdrceným česnekem a bylinkami.
Cukety rozkrojíme buď podélně a vydlabeme a nebo nakrájíme na kratší válečky a vydlabeme středy.
Pekáček lehce zastříkneme olejem, poklademe cuketami a naplníme je náplní. Navrch nadrobíme plísňový sýr (gorgonzollu) a dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 45 minut.