Zapečené plněné cukety ovoněné plísňovým sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Na náplň:
balíček sojového masa
trošku oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
rajčatový protlak
1 dcl vody na podlití
lžíce kečupu
sůl
pepř
hrst bylinek
cuketa
sýr Gorgonzolu

Postup přípravy receptu

  1. Sojovou drť uvaříme v osolené vodě, pak slejeme, trošku vymačkáme.

  2. V kastrolu opečeme na oleji nakrájenou cibuli, pak přidáme sojovou drť, společně orestujeme, pak přilijeme rajský protlak a kečup, podlijeme troškou vody a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, rozdrceným česnekem a bylinkami.

  3. Cukety rozkrojíme buď podélně a vydlabeme a nebo nakrájíme na kratší válečky a vydlabeme středy.

  4. Pekáček lehce zastříkneme olejem, poklademe cuketami a naplníme je náplní. Navrch nadrobíme plísňový sýr (gorgonzollu) a dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!