Jako třešně v čokoládě Třešňové pralinky s likérem

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g čokolády (se 70% kakaa)
20 g másla
2 lžíce třešňové marmelády
2 lžíce třešňového likéru s grappou

Postup přípravy receptu

  1. Tepluvzdornou (ne nerezovou) mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. 140 g rozlámané čokolády (nebo čokoládových peciček) nasypte do mísy a nechte pozvolna rozpustit. Jakmile bude čokoláda úplně roztátá, odstavte ji z plotny, přidejte k ní zbylé kousky čokolády a pořádně vymíchejte.

  2. Ještě zatepla vložte 20g másla a míchejte až do rozpuštění. Dochuťte dvěma lžícemi kvalitní třešňové marmelády. Nakonec přilijte dvě lžíce třešňového likéru a pořádně promíchejte.

  3. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, přikryjte potravinovou fólií a přesuňte do ledničky na 50 minut ztuhnout.

  4. Jakmile čokoláda ztuhne, ale nezatvrdne natolik, aby přestala být tvárná, vytvarujte rukama malé kuličky. Podávejte je vychlazené v papírových košíčcích.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!