Jako třešně v čokoládě Třešňové pralinky s likérem
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g čokolády (se 70% kakaa)
- 20 g másla
- 2 lžíce třešňové marmelády
- 2 lžíce třešňového likéru s grappou
Postup Jako třešně v čokoládě Třešňové pralinky s likérem
Postup přípravy receptu
-
Tepluvzdornou (ne nerezovou) mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. 140 g rozlámané čokolády (nebo čokoládových peciček) nasypte do mísy a nechte pozvolna rozpustit. Jakmile bude čokoláda úplně roztátá, odstavte ji z plotny, přidejte k ní zbylé kousky čokolády a pořádně vymíchejte.
Ještě zatepla vložte 20g másla a míchejte až do rozpuštění. Dochuťte dvěma lžícemi kvalitní třešňové marmelády. Nakonec přilijte dvě lžíce třešňového likéru a pořádně promíchejte.
Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, přikryjte potravinovou fólií a přesuňte do ledničky na 50 minut ztuhnout.
Jakmile čokoláda ztuhne, ale nezatvrdne natolik, aby přestala být tvárná, vytvarujte rukama malé kuličky. Podávejte je vychlazené v papírových košíčcích.