Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí stehna
- 1/2 hlávky zelí
- 250 ml světlého10° piva
- 2 menší klobásky
- 1 červená paprika
- 1 velká cibule
- 2 lžíce kečupu
- 3 stroužky česneku
- hladká mouka
- sádlo nebo olej
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- grilovací nebo jiné oblíbené koření
Postup Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Postup přípravy receptu
-
Kuře osolíme, posypeme kořením a obalíme v mouce. Zelí nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Na tuku stehna zprudka opečeme z obou stran a vytáhneme.
Do výpeku přidáme podle potřeby olej a cibuli opečeme do zlatova. Přihodíme klobásu nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, kmín a zelí. Opékáme, až zelí začne zlátnout.
Pivo smícháme s kečupem. Vše předěláme do pekáčku, položíme stehna a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 °C asi 40-45 minut.
Po změknutí masa pekáček odkryjeme a dopečeme do křupava.
Jako přílohu jsem zvolila domácí chleba, ale klidně mohou být i vařené brambory nebo jen to upečené zelí.