Kuřecí stehna na hlávkovém zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna
1/2 hlávky zelí
250 ml světlého10° piva
2 menší klobásky
1 červená paprika
1 velká cibule
2 lžíce kečupu
3 stroužky česneku
hladká mouka
sádlo nebo olej
mletý kmín
sůl
pepř
grilovací nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuře osolíme, posypeme kořením a obalíme v mouce. Zelí nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Na tuku stehna zprudka opečeme z obou stran a vytáhneme.

  2. Do výpeku přidáme podle potřeby olej a cibuli opečeme do zlatova. Přihodíme klobásu nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, kmín a zelí. Opékáme, až zelí začne zlátnout.

  3. Pivo smícháme s kečupem. Vše předěláme do pekáčku, položíme stehna a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 °C asi 40-45 minut.

  4. Po změknutí masa pekáček odkryjeme a dopečeme do křupava.

  5. Jako přílohu jsem zvolila domácí chleba, ale klidně mohou být i vařené brambory nebo jen to upečené zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!