Loštický řízek
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 150 g olomouckých tvarůžků
- 400 g mletého vepřového plecka
- 1 vejce
- 5 stroužků česneku
- hrst strouhanky do masa (+ na obalení)
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Loštický řízek
Postup přípravy receptu
-
Syrovou plec nameleme na mlýnku. Přidáme nahrubo nastrouhané tvarůžky, utřený česnek, vajíčko, trochu pepře, majoránky a sůl. Solí šetříme, protože tvarůžky jsou slané. Vše promícháme a pokud je potřeba, přidáme hrst strouhanky.
Z vypracovaného těsta tvoříme oválné placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji nebo sádle. Můžeme je však také upéct dorůžova v troubě na pečícím papíře, jen pokapané olejem.
Podáváme s různě upravenými bramborami.