Noky s chorizem a dvěma sýry

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 kg bramborových noků
chorizo
2 kelímky brynzy
15 dkg nivy
smetana 30% (nebo více)

Postup přípravy receptu

  1. Noky uvaříme podle návodu.

  2. Mezitím do zapékací misky nakrájíme nivu na malé kousky, přidáme nadrobenou brynzu a na kolečka nakrájené chorizo (nebo jinou klobásu). Noky scedíme a přisypeme do misky, zamícháme. Zalijeme smetanou, do kelímku nalijeme trochu vody na vypláchnutí zbylé smetany a přilijeme do misky.

  3. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200 °C přibližně po dobu 30 minut. Připadně dochutíme až na talíři, jak niva tak chorizo pustí při zapékání dost chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!